Založ si blog

Ako ušetriť na nákladoch za znalecký posudok

Chcete ušetriť na znaleckom posudku? Znalecký posudok je nevyhnutným dokumentom pri rôznych transakciách s nehnuteľnosťami ako sú kúpa, predaj alebo refinancovanie bytu, či domu. Náklady na znalecký posudok však môžu predstavovať výraznú položku v celkovom rozpočte. V tomto článku vám poradíme, ako ušetriť na nákladoch za tento dokument. 

cta 1

1. Porovnajte ceny a vyberte najvýhodnejšiu ponuku 

Cena znaleckého posudku bytu sa môže výrazne líšiť v závislosti od znalca a lokality. Pri hľadaní znalca je dôležité porovnať ceny viacerých odborníkov. Na internete nájdete množstvo portálov, kde sú zverejnené ceny znaleckých posudkov a recenzie na jednotlivých znalcov. Porovnanie viacerých ponúk vám môže pomôcť nájsť najvýhodnejšiu cenu. 

Zdroj obrázka: https://www.pexels.com/ 

2. Zistite, či je možné posudok získať za nižšiu cenu cez banku 

Mnohé banky ponúkajú možnosť zabezpečiť znalecký posudok ako súčasť úverového procesu. V niektorých prípadoch môže byť cena znaleckého posudku nižšia, ak ho zabezpečí banka. Skontaktujte sa s vašou bankou a opýtajte sa na cenu znaleckého posudku na byt alebo dom prostredníctvom ich služieb. 

3. Ušetrite na dopravných nákladoch znalca 

Znalecké posudky často zahŕňajú aj náklady na dopravu znalca na miesto nehnuteľnosti. Ak sa rozhodnete pre znalca z vašej lokality, môžete ušetriť na týchto nákladoch. Hľadajte znalcov, ktorí pôsobia vo vašom okolí a pýtajte sa na znalecký posudok bez zahrnutia dopravy. 

4. Využite akcie a zľavy 

Niektorí znalci ponúkajú akcie a zľavy na svoje služby. Tieto akcie môžu byť časovo obmedzené, alebo viazané na konkrétne podmienky. Sledujte webové stránky znalcov a špecializované portály, kde môžu byť takéto ponuky zverejnené. 

5. Zvážte spoločný posudok pre viaceré nehnuteľnosti 

Ak vlastníte viacero nehnuteľností alebo plánujete kúpiť niekoľko nehnuteľností naraz, zvážte možnosť spoločného znaleckého posudku. Niektorí znalci ponúkajú zľavy, ak posudzujú viacero nehnuteľností v rámci jednej objednávky. Tento prístup môže znížiť celkovú cenu znaleckého posudku na dom, či byt. 

6. Skontrolujte, či je posudok naozaj potrebný 

V niektorých prípadoch môže byť znalecký posudok zbytočný, napríklad ak predávate nehnuteľnosť priamo známemu alebo rodinnému príslušníkovi. Pred objednaním posudku si overte, či je naozaj potrebný a či by ste nemohli ušetriť na týchto nákladoch.  

Ako si vybrať správneho znalca nehnuteľností v Nitre

07.09.2024

Výber správneho znalca nehnuteľností je kľúčovým krokom pri kúpe, predaji alebo financovaní nehnuteľnosti. Odborník na hodnotenie nehnuteľností poskytuje nezávislé a profesionálne stanovisko k reálnej hodnote nehnuteľnosti, čo môže byť rozhodujúce pre vaše finančné rozhodnutia. Ak hľadáte znalca v Nitre mali by ste brať do úvahy niekoľko dôležitých faktorov. 1. [...]

Ktoré lokality sú v Bratislave najdrahšie a prečo?

06.09.2024

Bratislava je dynamicky sa rozvíjajúce hlavné mesto Slovenska, ktoré sa môže pochváliť rôznorodými lokalitami. Cena nehnuteľností sa v jednotlivých častiach mesta značne líši a niektoré oblasti sú považované za najdrahšie. Ak hľadáte bývanie v týchto častiach alebo potrebujete presný odhad ceny nehnuteľnosti, určite sa vám zíde odborná pomoc. Tu sú najdrahšie [...]

Ako ovplyvňuje ceny nehnuteľností v Bratislave znalecký posudok?

05.09.2024

Ceny nehnuteľností v Bratislave sú výsledkom mnohých faktorov, od dopytu a ponuky až po ekonomické ukazovatele a legislatívne zmeny. Jedným z kľúčových prvkov, ktorý môže zásadne ovplyvniť hodnotu nehnuteľnosti, je znalecký posudok. Tento dokument, vypracovaný odborníkom s kvalifikáciou na hodnotenie nehnuteľností je často rozhodujúci pri určovaní trhovej ceny [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Peter

Odborné rady a tipy zo sveta znaleckej činnosti. Získajte prehľad o tom, ako si vybrať správneho znalca, ako prebieha znalecké dokazovanie, aké sú práva a povinnosti znalcov a mnoho ďalších užitočných informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 80
Celková čítanosť: 41220x
Priemerná čítanosť článkov: 515x

Autor blogu

Kategórie